Zöldségtorta zabpehellyel, parmezánnal

Hozzávalók egy 24 centis tortaformához (6 nagyobb adag)

45 dkg fagyasztott brokkoli
45 dkg zsenge fagyasztott zöldborsó
1 kaliforniai paprika
2 dl görögjoghurt
4 tojás
1 teáskanál ecet
10 dkg reszelt parmezán
4 púpozott evőkanál aprószemű zabpehely
1 kis marék zsemlemorzsa
1 teáskanál tengeri só
1 fél fej lilahagyma apróra végva
2 gerezd fokhagyma zúzva
kevés olívaolaj a forma kikenéséhez
zöldfűszerek ízlés szerint (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)

Elkészítés:

Egy tálban a tojásokat felverjük, beleöntjük a zabpelyhet, joghurtot, a hagymákat, fűszereket, sót és félretesszük, hogy a zab megszívja magát.
Közben egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, egy teáskanál ecetet teszünk bele és 8-10 perc alatt előfőzzük a brokkolit és a zöldborsót. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikát feldaraboljuk
Egy szilikon tortaformát kevéske olívaolajjal kikenünk, parmezánt szórunk az olajra, majd egy kevéske zsemlemorzsát is (ez azért kell, hogy a zöldségből kisülő vizet felszívja.
A zöldségeket a formába öntjük, eligazítjuk, majd rálocsoljuk a tojásos tésztát, tetejére parmezánt szórunk.
200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (az idő sütőfüggő, ha szép piros a teteje, vélhetően készen is van)
Önmagában is kiváló, rostdús ebéd, vagy vacsora, de akár köretként is jó lehet.

Jó étvágyat!♥