Gluténmentes buci

Hozzávalók 2 főre

  • 100 g teljes kiőrlésű hajdina liszt
  • 100 g hüvelyes liszt
  • 80 g barna rizsliszt
  • 15 g almarost
  • 5 g tápióka keményítő
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • fél citrom leve
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • víz
  • chia mag, szezámmag, lenmag

Elkészítés:

Az útifűmaghéjat 2 dl vízbe szórjuk. A liszteket a keményítővel és az almarosttal összekeverjük, hozzáadjuk a sót, sütőport és a citromlevet. Beleöntjük az útifűmaghéjat is a vízzel együtt és az egészet összekeverjük. Lágy, de nem folyós tésztát kell kapnunk, ennek megfelelően adjunk hozzá még vizet, majd pihentessük a tésztát 10-20 percig. Ezután vizes kézzel 4 bucit formázunk, a tetejét bevágjuk és megszórjuk valamilyen maggal. Előmelegített 250 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!♥