Hozzávalók 2 főre
- 100 g teljes kiőrlésű hajdina liszt
- 100 g hüvelyes liszt
- 80 g barna rizsliszt
- 15 g almarost
- 5 g tápióka keményítő
- 2 teáskanál útifűmaghéj
- fél citrom leve
- 1 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- víz
- chia mag, szezámmag, lenmag
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat 2 dl vízbe szórjuk. A liszteket a keményítővel és az almarosttal összekeverjük, hozzáadjuk a sót, sütőport és a citromlevet. Beleöntjük az útifűmaghéjat is a vízzel együtt és az egészet összekeverjük. Lágy, de nem folyós tésztát kell kapnunk, ennek megfelelően adjunk hozzá még vizet, majd pihentessük a tésztát 10-20 percig. Ezután vizes kézzel 4 bucit formázunk, a tetejét bevágjuk és megszórjuk valamilyen maggal. Előmelegített 250 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!♥