Gombafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • kevés őrölt kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem,
  •  olaj

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és két kanál olajon, megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, gombát, borsot, köményt, sót és puhára pároljuk. A kihűlt gombába bele rakjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyem zöldet, sót, tojást és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy fasírt keménységű masszát kapjuk. Fasírt formákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és serpenyőbe kisütjük, vagy ki olajozott tepsibe, sorba rakjuk. A fasírozottak tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal és forró sütőbe szép pirosra, sütjük.

Jó étvágyat!♥