Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- kevés őrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- petrezselyem,
- olaj
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, apróra feldaraboljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és két kanál olajon, megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, gombát, borsot, köményt, sót és puhára pároljuk. A kihűlt gombába bele rakjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyem zöldet, sót, tojást és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy fasírt keménységű masszát kapjuk. Fasírt formákat formázunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és serpenyőbe kisütjük, vagy ki olajozott tepsibe, sorba rakjuk. A fasírozottak tetejét meglocsoljuk egy kevés olajjal és forró sütőbe szép pirosra, sütjük.
Jó étvágyat!♥