Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

80 dkg rostélyos

Olaj vagy zsír

2 nagyfej vöröshagyma

Liszt

Őrölt bors

A rostélyos szeleteket pár órával, de lehet egy nappal a sütés előtt bepácolni.

A hús szeleteket kiverjük, a széleit késsel bevagdaljuk, / hogy sütéskor a hús szélit a forró zsír ne kapja össze!/ minkét, oldalát bekenjük olajjal, mustárral, és borssal, a húst letakarjuk, és hűtőbe rakjuk. A húst, csak sütés előtt sózzuk. A zsírt felforrósítjuk, és hús minkét, oldalát szép pirosra sütjük. /Sütési idő 3 – 4 perc/ Vigyázat a hús ne száradjon ki!

A két fej vöröshagymát, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk,/ a hagyma karikákra esik szét/, és bő zsírban szép pirosra, ropogósra sütjük. A megsült hagymakarikákról a felesleges zsírt lecsepegtetjük.

Tálaláskor a hús tetejére és a köretként tálalt főtt burgonyára szórjuk.