Hozzávalók:
80 dkg rostélyos
Olaj vagy zsír
2 nagyfej vöröshagyma
Liszt
Só
Őrölt bors
A rostélyos szeleteket pár órával, de lehet egy nappal a sütés előtt bepácolni.
A hús szeleteket kiverjük, a széleit késsel bevagdaljuk, / hogy sütéskor a hús szélit a forró zsír ne kapja össze!/ minkét, oldalát bekenjük olajjal, mustárral, és borssal, a húst letakarjuk, és hűtőbe rakjuk. A húst, csak sütés előtt sózzuk. A zsírt felforrósítjuk, és hús minkét, oldalát szép pirosra sütjük. /Sütési idő 3 – 4 perc/ Vigyázat a hús ne száradjon ki!
A két fej vöröshagymát, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk,/ a hagyma karikákra esik szét/, és bő zsírban szép pirosra, ropogósra sütjük. A megsült hagymakarikákról a felesleges zsírt lecsepegtetjük.
Tálaláskor a hús tetejére és a köretként tálalt főtt burgonyára szórjuk.