Karfiol besamelmártásban sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • fél liter tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt / a fele lehet füstölt sajt /
  • 2 egész tojás
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízbe megfőzzük. A levét leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Három dkg vajon a lisztet világosra pirítjuk, és felengedjük a tejjel. Belerakjuk az őrölt borsot, szerecsendiót, sót, és a fehér mártást /besamel/ készre főzzük
Egy tűzálló tálat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával körbe hintjük, és a karfiolt belerakjuk. A kihűlt mártásba elkeverjük a felvert tojásokat a fele reszelt sajtot és az egészet a karfiol tetejére, simítjuk. A tetejét meghintjük, maradék szeszelt sajttal és a vajdarabkákkal.
Előmelegített sütőbe készre sütjük! Sütési idő 180 fokon kb. 40 perc.

Mielőtt kivennénk a karfiolt a sütőből, szúrjunk bele egy villát a közepébe, győződjünk meg róla, hogy teljesen átsült. Ha a villa száraz marad, lehet tálalni.

Önálló ételként, vagy köretként tálaljuk.

Jó étvágyat!♥

Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/dietinfo.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47