Karfiol palacsintatésztás bundában

Hozzávalók:

  • 3 dl tojás
  • 2 dl 1.5 %-os tej
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 közepes fej karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, ízlés szerint
  • étolaj (sütéshez)

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk és egyforma kicsi rózsákra bontjuk. Sós vízben kicsit elő főzzük. (Forrástól számított öt percet, nem kell teljesen megfőzni!) Ezután leszűrjük a karfiolt.

Tojásból, lisztből és tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk, amelyhez hozzáadjuk a 4 gerezd zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Elkezdjük hevíteni a zsiradékot, amikor felforrósodott megforgatjuk a félig főtt karfiolt a palacsintatésztában és arany barnára sütjük.

Jó étvágyat!♥