Hozzávalók:
- 3 dl tojás
- 2 dl 1.5 %-os tej
- 12 evőkanál liszt
- 1 közepes fej karfiol
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, ízlés szerint
- étolaj (sütéshez)
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk és egyforma kicsi rózsákra bontjuk. Sós vízben kicsit elő főzzük. (Forrástól számított öt percet, nem kell teljesen megfőzni!) Ezután leszűrjük a karfiolt.
Tojásból, lisztből és tejből sűrű palacsinta tésztát készítünk, amelyhez hozzáadjuk a 4 gerezd zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Elkezdjük hevíteni a zsiradékot, amikor felforrósodott megforgatjuk a félig főtt karfiolt a palacsintatésztában és arany barnára sütjük.
Jó étvágyat!♥