Karfiol pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A hagymát apró kockára daraboljuk, és az olajon megfonnyasztjuk, rá szórjuk a pirospaprikát, alaposan elkeverjük. Hozzárakjuk a karfiol rózsákat, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sót, és a csipetnyi őrölt borsot. Kevés vizet öntünk alája, fedővel lefedve, puhára főzzük.

Párolt rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.

A karfiol pörköltet változatossá tehetjük: 1 dl tejfölt, 1 csapot evőkanál liszttel simára keverünk és a kész pörkölttel, összeforraljuk. Tálaláskor összevágott zöldpetrezselyemmel meghintjük.

Jó étvágyat!♥