Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- csipetnyi őrölt bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. A hagymát apró kockára daraboljuk, és az olajon megfonnyasztjuk, rá szórjuk a pirospaprikát, alaposan elkeverjük. Hozzárakjuk a karfiol rózsákat, az összedarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sót, és a csipetnyi őrölt borsot. Kevés vizet öntünk alája, fedővel lefedve, puhára főzzük.
Párolt rizzsel, vagy burgonya körettel tálaljuk.
A karfiol pörköltet változatossá tehetjük: 1 dl tejfölt, 1 csapot evőkanál liszttel simára keverünk és a kész pörkölttel, összeforraljuk. Tálaláskor összevágott zöldpetrezselyemmel meghintjük.
Jó étvágyat!♥