Kérdések és válaszok a D-vitaminról

Túladagolható a D-vitamin?

A D3 vitamin túladagolástól való félelem teljesen alaptalan. Éveken keresztüli naponta több mint 10.000 NE D3 vitamin volna képes túladagolást okozni, de ez a dózisbevitel gyakorlatilag képtelenség.

Nagydózisú D-vitamint érdemes-e szedni?

Minimum 2000 N.E. D-vitamint érdemes naponta fogyasztani. Lehet megelőzésképpen ennél többet is, attól függ milyen állapotban van szervezetünk. Érdemes egy vérvizsgálat során kideríteni, hogy mekkora a jelenlegi D-vitamin szintünk!

A szolárium segíti -e a D-vitamin termelődését a szervezetben?

Nem. A D-vitaminok a természetes táplálékban csak ritkán és kis mennyiségben fordul- nak elő, a szükségletek kielégítése a D-provitaminokból a bőrben a napfény UV-sugárzásának hatására keletkező D-vitaminok szolgálnak.

Milyen esetben érdmes nekem szednem?

  • Amennyiben ezt orvos ajánlotta
  • Vérvétel során kiderült, hiányállapot van jelen
  • Fáradékonyság lép fel
  • Gyakori betegség
  • Nap mentes élet- bezártság, beteg vagy munka által

A további lehetséges okokat egy külön cikkben vettük sorra, kattints és olvasd tovább itt >> 

Milyen vitamin felszívódásához szükséges a D-vitamin?

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, melynek egyik legfontosabb feladata, hogy lehetővé teszi a kalcium felszívódását. D-vitamin nélkül nem tud felszívódni a szervezetben a kalcium.  D-vitamin források: olajos halak, hering, makréla, lazac, tonhal, tojás, gomba

Továbbá a Magnézium segítheti a D-vitamin felszívódását!

Mit lehet tudni az Immunrendszer és a D3 vitamin kapcsolatáról?

A D3-vitamin bizonyítottan hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges csontozat, az egészséges izomfunkció, a normál fogazat, a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához és hasznosulásához, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban.