Korhelyleves

Hozzávalók 1 főre:

  • 30 g füstölt kolbász
  • 50 g sertéshús
  • 5 ml olívaolaj
  • 60 g savanyú káposzta
  • 30 g vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 5 g zéró-6-lisztkeverék
  • 30 g 12 %-os tejföl
  • 20 g barna kenyér
  • pirospaprika, őrölt kömény, kapor, babérlevél, só, bors

Tápanyagtartalom 1 adagban:

351 kalória, 22,1 g szénhidrát, 20,8 g zsír, 20,7 g fehérje, 5,4 g élelmi rost

 

Elkészítés:

A káposztát mossuk át, majd öntsük fel vízzel, fűszerezzük babérral, köménnyel, sóval, borssal és a feldarabolt hússal és kolbásszal együtt kezdjük el főzni. Amikor már majdnem megfőtt, kezdjük el a rántást. Az olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, szórjuk meg a liszttel, húzzuk félre az edényt és adjuk hozzá a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Tegyük vissza a tűzre és öntsük fel kevés hideg vízzel, majd keverjük csomómentesre. Csorgassuk a kész rántást a leveshez, pótoljuk a káposztán a vizet, ha időközben elfőtte a levét, és főzzük még pár percig. A tejfölt külön is tálalhatjuk a kész leveshez, de akár be is habarhatjuk vele ízlés szerint. Ha az utóbbi módszert választjuk, figyeljünk a hő kiegyenlítésre, hogy ne csapódjon ki a tejfölünk, vagyis a forró léből óvatosan csorgassunk hozzá 1-2 merőkanálnyit, folyamatosan kevergetve és csak ezután adjuk a leveshez.

Jó étvágyat!♥