Gulyásleves

Hozzávalók 1 főre:

  • 100g marhahús
  • 5 ml olívaolaj
  • 50 g vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma
  • 60 g burgonya
  • 50 g sárgarépa
  • 30 g fehérrépa
  • 20 g paradicsom
  • 20 g paprika
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors, őrölt kömény, babérlevél, petrezselyem

Tápanyagtartalom 1 adagban:

369 kalória, 25 g szénhidrát, 23,6 g fehérje, 19,5 g zsír, 7,4 g élelmi rost

Elkészítés:

Pucoljuk meg és aprítsuk fel a hagymát, burgonyát, kétféle répát, vágjuk kockára a paradicsomot és a húst is, a paprikát csumázzuk ki. Ha mindent előkészítettünk, az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre az edényt és szórjuk bele a pirospaprikát. Kevés vízzel öntsük fel és főzzük pár percig. Mehet bele a husi, ezt is pirítsuk meg. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot, paprikát és főzzük kb. 1 órán át. Végül jöhetnek a zöldségek is, felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, hogy minden hozzávalót ellepjen és még fél órán át főzzük.

Jó étvágyat!♥