Lebbencsleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 5 – 8 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • zöld petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kávés kanál pirospaprika

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágva kisütjük, és a pörcöket félre tesszük. A visszamaradt zsíron a nagyon apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát és az összetört lebbencstésztát / lehet nagykocka tészta / szemle színűre pirítjuk, paprikával meg szórjuk és felengedjük kb. másfél liter meleg vízzel. Belerakjuk a karikára vágott burgonyát, sót, zöldpaprikát, paradicsomot, és nagyon lassan puhára főzzük. Akkor jó a lebbencslevesünk, ha jó sűrű. Tálaláskor meghintjük az összedarabolt petrezselyemmel, és ne feledkezzünk meg a félre tett finom pörcökről, amit szintén a leves tetejére szórunk.

Jó étvágyat!♥