Hozzávalók:
- 20 dkg száraz bab
- 2 evőkanál olaj, vagy csapott evőkanál zsír
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 kávés kanál pirospaprika
- 20 dkg füstölt hús / lehet bármilyen /
- kis fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- egy negyed zeller gumó vagy 1 szál zeller levél
- 1 db zöldpaprika lehet száraz csöves paprika
- 3 – 4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- liszt
- tejföl
Elkészítés:
A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A füstölt húst is előre megfőzzük. A füstölt hús levébe/ kb. 2 liter / feltesszük a babot főni. Amikor félig megfő a bab, hozzáadjuk a hosszúkásakra darabolt zöldségeket, az egész hagymát, zöldpaprikát, zellert, és az egészet puhára főzzük. A zsíron a púpozott evőkanál lisztből világos rántást készítünk, rá szórjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, és a levesünket berántjuk. Az 1 tojásból és annyi lisztből, amit felvesz csipetkét, csipegetünk, és a levesbe forraljuk. A levest az összedarabolt füstölt hússal és egy kanál tejföllel tálaljuk
Jó étvágyat kívánunk! ♥