Szárazbableves

Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz bab
  • 2 evőkanál olaj, vagy csapott evőkanál zsír
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 kávés kanál pirospaprika
  • 20 dkg füstölt hús / lehet bármilyen /
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • egy negyed zeller gumó vagy 1 szál zeller levél
  • 1 db zöldpaprika lehet száraz csöves paprika
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

A babot előző nap langyos vízbe beáztatjuk. A füstölt húst is előre megfőzzük. A füstölt hús levébe/ kb. 2 liter / feltesszük a babot főni. Amikor félig megfő a bab, hozzáadjuk a hosszúkásakra darabolt zöldségeket, az egész hagymát, zöldpaprikát, zellert, és az egészet puhára főzzük. A zsíron a púpozott evőkanál lisztből világos rántást készítünk, rá szórjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, és a levesünket berántjuk. Az 1 tojásból és annyi lisztből, amit felvesz csipetkét, csipegetünk, és a levesbe forraljuk. A levest az összedarabolt füstölt hússal és egy kanál tejföllel tálaljuk

Jó étvágyat kívánunk! ♥