Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 1 evőkanál zsír, vagy 2 evőkanál olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- késhegynyi őrölt kömény
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só.
- zellerlevél
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, egy kevés vizet adunk hozzá és ismét zsírjára pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, a zuzott fokhagymát, paradicsomot, paprikát, őrölt köményt, zellert és a sót. Jól összekeverjük és felengedjük kb. 1.5 liter vízzel, és készre főzzük. Tálaláskor petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Gazdagabbá tehetjük a levest, csipetkével, reszelt tésztával, vagy apróra szaggatott galuskával.
Jó étvágyat!♥