Hamis Gulyásleves

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 evőkanál zsír, vagy 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só.
  • zellerlevél

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, egy kevés vizet adunk hozzá és ismét zsírjára pirítjuk, ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, a kockára vágott burgonyát, a zuzott fokhagymát, paradicsomot, paprikát, őrölt köményt, zellert és a sót. Jól összekeverjük és felengedjük kb. 1.5 liter vízzel, és készre főzzük. Tálaláskor petrezselyem zölddel díszíthetjük.

Gazdagabbá tehetjük a levest, csipetkével, reszelt tésztával, vagy apróra szaggatott galuskával.

Jó étvágyat!♥