Sárgaborsó leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 ½ kanál olaj vagy 1 kanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  •  Füstült hús, de el is maradhat
  • Leves betétnek: virsli, pirított zsemle kocka, csipetke / bármelyiket lehet választani, tetszés szerint.

Elkészítés:

A sárgaborsót a füstölt hús levével, vagy sima vízzel, ami 1 ½ liter és a babérlevéllel,  sóval, feltesszük főni. Amikor megpuhult a sárgaborsó, tetszés szerint lehet hagymás, vagy fokhagymás rántással berántjuk, és készre főzzük. Tálaláskor füstölt darabolt hússal, vagy pirított zsemle kockákkal, vagy karikára vágott sült virslivel, krinolinnal tálaljuk.

Jó étvágyat!♥