Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 4 dl paradicsomlé vagy 2 kisdoboz paradicsompüré
  • másfél evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • zellerlevél
  • cukor
  • pirospaprika 2 kávéskanál
  • kis fej vöröshagyma
  • 1 dl tej
  • rizs, kis kockatészta

Elkészítés:

A sűrített paradicsomot 1 liter vízzel simára keverjük. Az olajon a lisztet világosra pirítjuk, pirospaprikát a világos rántással összekeverjük, és a paradicsomlével fölengedjük, és a levest berántjuk. Beletesszük a sót, zellerlevelet, cukrot, az egész vöröshagymát, tejet és forrástól 8 -10 percig főzzük, a vöröshagymát, zellerlevet kiemeljük a levesből, és betesszük a levesbetétet, tésztát vagy rizst. Ha szükséges még lehet cukrozni, sózni. A rizst vagy a tésztát 3 – 4 percig főzzük.

/Előre kifőzött rizst vagy kifőtt metélt tésztát is, tehetünk a levesbe!/

Jó étvágyat!♥