Libidó fokozás, természetesen

Minden párkapcsolatban igen lényeges a jól működő intimitás.

Libidónk azonban korántsem van állandóan magas szinten, sok minden befolyásolhatja azt.

Van, amikor a mindennapok gondjai-bajai, a stressz és a problémák, a fáradtság vagy akár a női ciklus miatt az ember nem igazán tudja felszabadultan elengedni magát az együttlétek során, sőt akár kedve sincsen hozzá.

Párunk nyomására, vagy akár saját magunkkal szemben támasztott elvárások miatt gyakran mégis magunkra erőltetjük az intimitást. Ezekből az együttlétek azonban legtöbbször nem nevezhetők minőséginek, ezzel pedig további problémáknak lehetnek a forrásai, különösen, ha ismétlődik, vagy akár huzamosabb ideig fennáll az alacsony libidó.

Egyrészt – legyen párunk bármilyen megértő – egy idő után kételkedhet az iránta táplált érzéseinkben, vagy akár saját magában keresheti a problémát.

Ez a folyamat nagyon könnyen ördögi körré is alakulhat, amikor az ismétlődő rossz tapasztalatok miatti kétségek pszichésen rögzülnek. Egyszerűen belátható, hogy a folyamat nagyon rossz irányba viheti el az egyén önértékelését, de még a párkapcsolatot is.

Szerencsére van természetes megoldás az ilyen időszakok átvészelésére.

A Közép-Amerikából származó damiána (Turnera diffusa) már az ősi maya kultúrában is ismert és gyakorta használt növény volt különböző szerelmi praktikák során.

Hatásai nagyon szerteágazóak. Egyrészről enyhe nyugtató és szorongásoldó hatása van, ami a fentebb leírt problémakörben már önmagában jótékonyan hat.

A természetes anyagok közül kiemelkedő a libidónövelő funkciója. Nagyban fokozza a kismedence véráramlását, ezáltal elejét tudja venni a merevedési zavaroknak vagy a hüvelyszárazságnak is.