50 dkg apró szemű burgonya
15 dkg póréhagyma vagy 3 fej lilahagyma
Só
Petrezselyem zöld
Zellerlevél
Majonéz hozzávalói:
1 tojássárgája
Só
1 evőkanál mustár
Egy fél citrom leve
1 ½ dl napraforgóolaj
2 dl tejföl
1 kávéskanál porcukor
Kevés őrölt fehérbors
A burgonyát héjában megfőzzük, vigyázzunk ne puhuljon meg túlságosan. Lehűtjük, meghámozzuk, majd karikára vágjuk.
A hagymát vékony karikákra vágjuk, sóval meghintjük, néhány percig állni hagyjuk, kioldott nedvet lecsepegtetjük.
MAJONÉZ
A tojássárgáját kevés sóval, mustárral, fele citromlével, habverővel vagy fakanállal, összekeverjük. Folyamatosan kevergetve cseppenként csurgatjuk hozzá az olajat. Ha már vaj keménységű, következik a tejföl, hozzá keverjük, így krém sűrűségűvé válik. Sóval, porcukorral, citromlével, fehérborssal ízesítjük.
Az elkészült majonézt óvatosan összekeverjük a burgonyával, hagymával, összedarabolt petrezselyem zölddel. A majonézes burgonya tetejét apró zellerlevéllel díszítjük.