Nyakunkon a tél! Probiotikum télen is?

Elérkezett az őszi időszak. Egyre hidegebb van. Indulnak a vírus szezonok, gyerekek dőlnek ki az iskola padokból. A hirtelen jött hideg megviseli a szervezetet. Célszerű erre előre felkészülni. Mind a táplálkozásunkkal, mind a rendszeres testmozgás bevezetésével is erősíthtünk ellenálló képességeinken.
Mit tegyünk, ha mégis beleesünk egy -egy náthába, egy komolyabb vírus fertőzésbe? Hogyna védjük meg testünket a további problémáktól. Sok betegségre, sok háziorvos első megoldásként antibiotikumot ad. Ennek súlyos következményei lehetnek a bélflóránkra nézve, ezt már többen tapasztalhatták- az antibiotikumtól hasmenésünk is előfordulhat.
Mit tegyünk ilyenkor?
Célszerű a betegség lezajlása alatt, szénhidrát szegény diétát tartani. A túlzott cukor bevitel tovább ronthatja az amúgy is hasmenéssel küzdő bélrendszerünket, és fokozódhat a hasmenés. Ilyenkor javasoljuk a vízben főtt sós krumplit, kekszeket, ropit, babapiskótát. Praktikus az antibiotikum bevétele előtt 3 órával bevenni! A probiotikumok a legalkalmasabbak arra, hogy ezt a feladatot ellássák. Fontos, hogy iyenkor ne 1-2 nap legyen a porbiotikum szedés. Kúra szerűen, 1-2 hónapon keresztül szedjük még akkor is, amkor már úgy érezzük, hogy teljesen helyre állt a rend. Válasszun olyan terméket, amelynek felszívódása könnyebb ( por alakú), és többféle baktérium törzset tartalmaz, azokat is magas csíraszámban.
Ennek nem csak a regenerálás a célja, hanem az erősítés, a prevenció. Gondoljunk a tél további részére- hosszú még az év tavaszig.
Az én javaslatom, hogy vírusoktól függetlenül is érdemes ősztől egy 2 hónapos kúrát végig csinálni, tapasztalataim alapján erősödik az immunrendszer, az ellenálló képesség- az embert nehezebben döntik le a kórokozók a lábáról.  Főleg ajánlott ez olyanoknak, akik emberekkel dolgoznak, metrón, tömegközlekedésen utaznak!