Orosz teasütemény

12 deka cukrot 1 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert fél csomag sütőporral jól nyújtható tésztát gyúrunk.

A tészta kétharmad részét késhát vastagra nyújtjuk s pogácsa szaggatóval szúrjuk ki.

A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk fél deci tejet, jól összekeverjük.

A tejes keverékhez még fél csomag vaníliás cukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk.

A félre tett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk.

Forró sütőben sütjük. Felszolgálás előtt vaníliás-cukorral bőven hintjük.

Jó étvágyat kívánunk!♥