12 deka cukrot 1 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert fél csomag sütőporral jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tészta kétharmad részét késhát vastagra nyújtjuk s pogácsa szaggatóval szúrjuk ki.
A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk fél deci tejet, jól összekeverjük.
A tejes keverékhez még fél csomag vaníliás cukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk.
A félre tett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk.
Forró sütőben sütjük. Felszolgálás előtt vaníliás-cukorral bőven hintjük.
Jó étvágyat kívánunk!♥