Padlizsànos csicseriborsós golyók, zabpehellyel

Hozzávalók (4 adagra):

2 közepes padlizsán
40 dkg csicseriborsó konzerv
2 tojás
1 bögre zabpehely
15 dkg mozzarella sajt
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
bors
petrezselyem zöld
olívaolaj
2 marék zsemlemorzsa (vagy reszelt parmezán)

Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, egy késsel bevagdaljuk a húsát, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőben 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amikor kissé meghűlt, egy kanállal a belsejét kikaparjuk egy tálba. Ehhez jön a lecsepegtetett és vízzel leöblített csicseriborsó. Az egészet egy krumplinyomóval összetörjük nagyjából (de használhatunk botmixert is), majd beleöntjük a többi hozzávalót. 20-30 percig a masszát állni hagyjuk, hogy a zab megszívja magát.
Vizes kézzel golyókat formálunk és zsemlemorzsába (esetleg reszelt parmezánba!) forgatjuk, sütőpapírra helyezzük, majd vékonyan olívaolajjal meglocsoljuk.
180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük!

Jó étvágyat!♥