Almás-mogyorós kocka

Hozzávalók egy őzgerinc formához:

2 db alma
3 tojás
3 evőkanál darált mogyoró
3 evőkanál zabpehely
2 evőkanál zabliszt
3 evőkanál olívaolaj
1 kk fahéj
1 kk vanília mag
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
pici só

Elkészítés:

Sütőt előmelegítjük 190 fokra légkeveréssel. Almát kis lyukú reszelővel lereszeljük. A tojásokat egy tálban habosra verjük, majd óvatosan belekeverjük a többi cuccot, a legvégén az almát, a levével együtt. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt formában kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szuper reggeli szelet, sok rosttal, ásványi anyaggal, lassú felszívódású szénhidrátokkal.

Jó étvágyat!♥