Parajos rizottó parmezán forgáccsal

Hozzávalók

  • 70 g rizs
  • 50 g fagyasztott paraj
  • 1 dl rizs főzőkrém
  • 1,5 dl húsleves
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikomos pesto
  • 20 g parmezán sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A rizst az olajon megfuttatjuk, majd a leves egy részével felöntjük és kevergetjük. Amikor magába szívja a levet pótoljuk és tovább kevergetjük, egészen addig, míg az összes húsleves elfőtt és a rizs megpuhult. Ekkor hozzáadjuk a parajt, a fokhagymát megpucoljuk, és fokhagymanyomón át azt is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a pestot és elkeverjük, majd felöntjük a főzőkrémmel. Az egészet összefőzzük és parmezánnal tálaljuk.

Jó étvágyat♥