Petrezselymes burgonya

Hozzávalók: 3 – 4 személyre

 

1 kg burgonya

2 csomag petrezselyem zöld

só, őrölt bors

1 dl olaj

10 dkg vaj

lehet újburgonya is!

A burgonyát kockára vágjuk, feltesszük főni. Forráskor hozzáadunk 2 kávéskanál sót, és puhára főzzük. A petrezselymet összedaraboljuk. Az olajat és a vajat egy lábasban felhevítjük, és a petrezselymet beletesszük, borsozzuk, és kicsit sózzuk. Hagyjuk, hogy a petrezselyem egy kicsit megpiruljon, az íze így finomabb lesz, és a leszűrt főtt burgonyát beleforgatjuk. Lehet még utána sózni.

Jó étvágyat!

 

 

Warning: chmod() has been disabled for security reasons in /var/www/dietinfo.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47