Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 sárga répa
1 fehér répa
Fél karalábé
1 szál zeller levél
1 kis fej vöröshagyma
1 db zöld paprika
1 db paradicsom
2 evőkanál olaj vagy zsír
1 tojás
10 -15 dk liszt
Kevés pirospaprika
Só, őrölt bors
A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket és a kockára darabolt burgonyát is. Fedő alatt pároljuk, közben megkeverjük, nehogy leégjen. Dinsztelés után a pirospaprikával, sóval, őrölt borssal, és egy kanál liszttel meghintjük, jól összekeverjük, és vízzel felengedjük. Puhára főzzük. Amíg fő a leves, az 1 tojásból csipet sóval és annyi liszttel amennyit felvesz, kemény tésztát gyúrunk. Jól meglisztezzük a tésztát és elcsipegetjük. A levesben a zöldségek megfőttek megkóstoljuk, és ha szükséges még fűszerezzük. A legvégén belefőzzük a csipetkét, és összeaprított petrezselyemzölddel meghintjük és lehet tálalni.
Aki gazdagabban szeretné elkészíteni, debreceni kolbászt lehet belekarikázni!