Hozzávalók:
- 30 dkg szikkadt kalács
- 3 dl tejszín
- 4 dl tej
- 2 tojás
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 citrom
- 10 dkg tejcsoki
- 3 evk lekvár- barack
- 1 evk rum
- 3 dkg vaj
Elkészítés:
Kivajazzuk a tepsit. A szikkadt kalácsot dobókocka méretűre daraboljuk, beleszórjuk a tepsibe. A tejet meg a tejszínt összemelegítjük majd egy keverőtálba kézi habverővel összedolgozzuk. Az egész tojásokat és a tojássárgákat meg a cukrot hozzáadjuk. A meleg tejszín-tej egyveleget folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukros tojáshoz, aztán belereszeljük a citrom héját. Ráöntjük a kalácskákra, megvárjuk míg beszívja. A csokit összevágjuk darabokra, lekvárt hígítjuk rummal.
Imitt amott elrejtünk a kalács között csokit, meg lekvárt is. A tetején elmorzsoljuk a vajat, 45 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánunk!♥