Rakott kalács

Hozzávalók:

  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 3 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 10 dkg tejcsoki
  • 3 evk lekvár- barack
  • 1 evk rum
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

Kivajazzuk  a tepsit. A szikkadt kalácsot dobókocka méretűre daraboljuk, beleszórjuk a tepsibe. A tejet meg a tejszínt összemelegítjük majd egy keverőtálba kézi habverővel összedolgozzuk. Az egész tojásokat és a tojássárgákat meg a cukrot hozzáadjuk. A meleg tejszín-tej egyveleget folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukros tojáshoz, aztán belereszeljük a citrom héját. Ráöntjük a kalácskákra, megvárjuk míg beszívja. A csokit összevágjuk darabokra, lekvárt hígítjuk rummal.

Imitt amott elrejtünk a kalács között csokit, meg lekvárt is. A tetején elmorzsoljuk a vajat, 45 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánunk!♥