Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt / el is maradhat

Elkészítés:

A megtisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra összevágjuk. Sós vízben puhára főzzük, a megfőtt babot a levétől lecsurgatjuk.

Egy mély sütőedényt kivajazunk, zsemlemorzsával körbe szórjuk, és a zöldbabot a sütőedénybe beleöntjük

A tejfölt a tojássárgájával, egy kevés sóval simára keverjük, és a zöldbabra öntjük. Sajttal meghintjük, és a maradék vajdarabkákat is a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőbe alaposan átsütjük.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!♥