Hozzávalók (kb. 6-8 db lepényhez):
- 30 dkg pizza liszt,
- 1 teáskanál só,
- 0,5 dl langyos víz,
- 2 evőkanál olívaolaj + 1 evőkanál a sütishez,
A kovászhoz:
- 1 zacskó porélesztő,
- 1 teáskanál barnacukor,
- 10 dkg tk rozsliszt,
- 1 dl langyos víz,
Elkészítés:
A kovászt felfuttatjuk, majd a hozzávalókat bedagasztjuk, ruganyos, sűrű tésztát kell kapjunk, lisztezzük a tetejét és hagyjuk pihenni legalább egy órát meleg helyen.
Ezután kisebb zsemléket formázunk lisztes kézzel és pihentetjük további fél órát. Lisztezett felületen, a lehető legvékonyabb körré nyújtjuk a tésztát, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben 3-4 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. (Tipp: ha előző este begyúrjuk, akkor nem kell pihentetni, hűtőbe tegyük és reggel már lehet is sütni!)
Jó étvágyat!♥