Rozskovászos lepènykenyèr

Hozzávalók (kb. 6-8 db lepényhez):

  • 30 dkg pizza liszt,
  • 1 teáskanál só,
  • 0,5 dl langyos víz,
  • 2 evőkanál olívaolaj + 1 evőkanál a sütishez,

A kovászhoz:

  • 1 zacskó porélesztő,
  • 1 teáskanál barnacukor,
  • 10 dkg tk rozsliszt,
  • 1 dl langyos víz,

Elkészítés:

A kovászt felfuttatjuk, majd a hozzávalókat bedagasztjuk, ruganyos, sűrű tésztát kell kapjunk, lisztezzük a tetejét és hagyjuk pihenni legalább egy órát meleg helyen.
Ezután kisebb zsemléket formázunk lisztes kézzel és pihentetjük további fél órát. Lisztezett felületen, a lehető legvékonyabb körré nyújtjuk a tésztát, majd vékonyan kiolajozott serpenyőben 3-4 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. (Tipp: ha előző este begyúrjuk, akkor nem kell pihentetni, hűtőbe tegyük és reggel már lehet is sütni!)

Jó étvágyat!♥