Sült karaj pecsenyelében

Hozzávalók:

  • 1 kg szeletelt, klopfolt karaj
  • 5 dl 1,5%-os tej
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 5-6 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 5 dl alaplé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, bors,

Elkészítés:

A tejhez hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a mustárt. Belerakjuk a klopfolt hússzeleteket és pár órára hűtőbe tesszük pácolódni. A pácolás után leszűrjük a húst és jól lecsöpögtetjük, oldalanként sózzuk, borsozzuk, majd keményítőbe forgatjuk. Egy nagy lábasban 4-5 evőkanál olajat hevítünk és a lisztbe forgatott húsokat oldalanként 3-4percig sütjük, majd kivesszük őket. A lábasban maradt olajon megpirítunk egy apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és azt egy rövid ideig, folyamatos kevergetés mellett megdínszteljük. Végül megszórjuk egy kevés liszttel és felöntjük az alaplével. Jól összekeverjük és visszarakjuk bele a húsokat. Közepes lángon 20-25percig pároljuk a szeleteket. Ha szeretnénk sűríteni a pecsenyeleven, akkor kevés keményítő hozzáadásával megtehetjük. Tálaláskor a tányérra szedünk köretet, húst majd leöntjük a pecsenyelével.

Jó étvágyat!♥