Hozzávalók (5 db 40cm x 35cm-es pizzához):
- 500 g BL100 búzaliszt
- 500 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 6 dl meleg víz
- 30 g élesztő
- 7 evőkanál olíva olaj
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál cukor
- kevés cukor az élesztő felfuttatásához
Elkészítés:
3 dl meleg vízben elkeverünk 1 teáskanál cukrot és bele morzsoljuk az élesztőt. Közben a lisztet egy nagy tálba rakjuk, elkeverjük a sóval és az oregánóval, hozzáadjuk az olíva olajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos vizet. Jól összedolgozzuk, hogy egy sima ruganyos tésztát kapjunk. Tálba helyezzük, megkenjünk olíva olajjal és 3-4 órán át konyharuhával lefedve, meleg helyen pihentetjük. A tésztát öt részre osztjuk. A tepsit megkenjük olíva olajjal és bele helyezzük a méretre nyújtott tésztát. A sütőt 270 fokra előmelegítjük (legmagasabb fokozat). A tésztát megkenjük pizza szósszal, megszórjuk a feltétetekkel és 15-18 perc alatt készre sütjük. A fel nem használt tésztát, kinyújthatjuk és megkent tepsiben 6-8 perc alatt feltét nélkül elősütjük. Majd teljes kihűlés után, frissen tartó fóliába csomagolva, a fagyasztóban több hétig is eláll. Bármikor egy gyors vacsorára vágyunk, friss pizzát ehetünk!
Jó étvágyat!♥