Hozzávalók:
- 1dl olaj
- 2 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 teáskanál bazsalikom
- 2 teáskanál feketebors
- 1+2 teáskanál só
- 2 teáskanál piros paprika
- 1,3 kg burgonya
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Sós vízben (2 teáskanál só), forrástól számított 3-5 percig előfőzzük. Az idő leteltével rögtön leszűrjük és hagyjuk kis ideig hűlni. Közben kikeverjük a burgonya pácot. Az olajba beleszórjuk az összes fűszert és jól elkeverjük. A félig kihűlt krumplit beleforgatjuk a fűszeres olajba és egy nagy tepsiben szétterítjük. 240 fokos légkeveréses, előmelegített sütőbe rakjuk. 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!♥