Tepsiben sült fűszeres burgonya

Hozzávalók:

  • 1dl olaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál feketebors
  • 1+2 teáskanál só
  • 2 teáskanál piros paprika
  • 1,3 kg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Sós vízben (2 teáskanál só), forrástól számított 3-5 percig előfőzzük. Az idő leteltével rögtön leszűrjük és hagyjuk kis ideig hűlni. Közben kikeverjük a burgonya pácot. Az olajba beleszórjuk az összes fűszert és jól elkeverjük. A félig kihűlt krumplit beleforgatjuk a fűszeres olajba és egy nagy tepsiben szétterítjük. 240 fokos légkeveréses, előmelegített sütőbe rakjuk. 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!♥