Hozzávalók 4 személyre
- 4 db pisztráng
- 800 g burgonya
- 40 ml olaj
- 20 g vaj
- citrom karikák
- só, bors, rozmaring
Elkészítés:
A halat megmossuk, a pikkelyeket lekaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajjal. A burgonyát kettévágjuk, az egyik félre teszünk egy rozmaring ágat és egy darabka vajat, majd rátesszük a másik fél burgonyát is és alufóliába csomagoljuk. Ha van rá lehetőségünk, hogy igazi kerti grillt használjunk, akkor a becsomagolt burgonyákat egy órával a hal előtt tegyük a parázsra. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, hogy ne égjen meg nagyon az egyik fele a krumplinak. A halaknak elég oldalanként 5-10 perc, így azt csak a végén tegyük fel a rácsra, előtte pedig sózzuk, borsozzuk, a hasába pedig tegyünk citrom karikát és rozmaring ágat. Ez a fogás 200 fokos előmelegített sütőben is elkészíthető, azonos idő alatt, csak sajnos akkor elmarad a kellemes füstös íz.
Jó étvágyat!♥