Sült pisztráng rozmaringos parázs burgonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db pisztráng
  • 800 g burgonya
  • 40 ml olaj
  • 20 g vaj
  • citrom karikák
  • só, bors, rozmaring

 Elkészítés:

A halat megmossuk, a pikkelyeket lekaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajjal. A burgonyát kettévágjuk, az egyik félre teszünk egy rozmaring ágat és egy darabka vajat, majd rátesszük a másik fél burgonyát is és alufóliába csomagoljuk. Ha van rá lehetőségünk, hogy igazi kerti grillt használjunk, akkor a becsomagolt burgonyákat egy órával a hal előtt tegyük a parázsra. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, hogy ne égjen meg nagyon az egyik fele a krumplinak. A halaknak elég oldalanként 5-10 perc, így azt csak a végén tegyük fel a rácsra, előtte pedig sózzuk, borsozzuk, a hasába pedig tegyünk citrom karikát és rozmaring ágat. Ez a fogás 200 fokos előmelegített sütőben is elkészíthető, azonos idő alatt, csak sajnos akkor elmarad a kellemes füstös íz.

Jó étvágyat!♥