Meggyes-mákos piskóta

Hozzávalók 1 tepsihez (6 személyre)

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 200 g natúr joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 150 g meggy

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzá mérjük az egy bögre mákot és az egy bögre sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát és fellazítjuk a joghurttal. Kb. 15×25 cm-es tepsibe töltjük, ez nagyjából egy normál tepsi fele. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, 10-15 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a meggyet és még ugyanennyi időre mehet vissza a sütőbe. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül a teteje, fedjük le fóliával félidőben.

Jó étvágyat!♥