Gombás quinoás rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g quinoás rizs keverék
  • 800 g csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kis poharas (150 g) 12%-os tejföl
  • olíva olaj
  • só, bors, fűszerpaprika, petrezselyem

 Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, az olajon megpároljuk. Közben a gombát is megpucoljuk, felaprítjuk. A megpárolt hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet enged, hozzáadjuk az előfőzött quinoás rizst, ha kell pótoljuk a vizet és 10 percre lefedjük. A tejfölt kikeverjük a fűszerpaprikával, és óvatosan a gombás rizshez keverjük, a felaprított petrezselyemmel együtt. Összemelegítjük a ragut és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!♥