Tavaszi bárányborda
Hozzávalók:
12 szelet bárányborda (90 dkg báránykaraj)
1 csokor újhagyma
40 dkg gomb,
10 dkg mini paradicsom
Só, őrölt bors,
Fél csokor petrezselyemzöld
4 kis adag főtt vagy párolt rizs
Elkészítés:
A bordák csontjait szépen megtisztítjuk, aztán a húsos részt mindegyiken megsózzuk, megborsozzuk. A zöldségeket megtisztogatjuk, megmossuk, majd az újhagymát a szárával együtt felkarikázzuk, a gombát cikkekre szeljük, a kis paradicsomokat egészben hagyjuk. Az ételt két nagyobb teflonserpenyőben készítjük. Az egyikben kevés olajon átforgatjuk a zöldhagymát, rátesszük a gombát és a paradicsomokat. Sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és nyílt lángon kevergetve megsütjük. A másik serpenyőben kevés olajon, fedő alatt jól átsütjük a bordák mindkét oldalát. Négy lapostányérra egy kisebb merőkanál segítségével rizst formázunk, köréjük támasztunk három-három bordát, és körberakjuk forró zöldségekkel.
Jó tanács: A bordákat és a zöldségeket hamarabb is előkészíthetjük. Az edényeket folpackkal szorosan fedjük le, és tegyük hűtőbe.
JÓ ÉTVÁGYAT!