Tavaszi bárányborda

Tavaszi bárányborda

 

Hozzávalók:

12 szelet bárányborda (90 dkg báránykaraj)

1 csokor újhagyma

40 dkg gomb,

10 dkg mini paradicsom

Só, őrölt bors,

Fél csokor petrezselyemzöld

4 kis adag főtt vagy párolt rizs

 

Elkészítés:
A bordák csontjait szépen megtisztítjuk, aztán a húsos részt mindegyiken megsózzuk, megborsozzuk. A zöldségeket megtisztogatjuk, megmossuk, majd az újhagymát a szárával együtt felkarikázzuk, a gombát cikkekre szeljük, a kis paradicsomokat egészben hagyjuk. Az ételt két nagyobb teflonserpenyőben készítjük. Az egyikben kevés olajon átforgatjuk a zöldhagymát, rátesszük a gombát és a paradicsomokat. Sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezzük, és nyílt lángon kevergetve megsütjük. A másik serpenyőben kevés olajon, fedő alatt jól átsütjük a bordák mindkét oldalát. Négy lapostányérra egy kisebb merőkanál segítségével rizst formázunk, köréjük támasztunk három-három bordát, és körberakjuk forró zöldségekkel.

Jó tanács: A bordákat és a zöldségeket hamarabb is előkészíthetjük. Az edényeket folpackkal szorosan fedjük le, és tegyük hűtőbe.

 

JÓ ÉTVÁGYAT!