Hozzávalók:
- 1.1/2 kanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 kis fej reszelt vörös hagyma
- 1 kávés kanál pirospaprika
- 1 szál zeller szár
- 1 kisebb darab babérlevél
- Ecet
- 2 dl tej
- 4 db tojás
- 1 dl tejföl
- /nyáron fél paradicsom és fél zöldpaprika/
Elkészítés:
A zsíron, a liszttel és a reszelt hagymával zsemleszínű rántást készítünk. Vigyázzunk nehogy megégjen. A tűzről félre húzzuk és beletesszük a piros paprikát, elkeverjük és felengedjük másfél liter hideg vízzel, és a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, belerakjuk a zeller szárat, babérlevelet, kevés ecetet és felforraljuk. Forráskor egyenként beleütjük a nyers tojásokat és lassú tűzön 10 percig készre, főzzük. Tálaláskor pirított zsemlekockával és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!♥