Zöldborsós Stroganoff csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g csirkemell
  • 200 g fagyasztott zöldborsó
  • 120 g csemege uborka
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 150 ml 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 340 g tészta
  • só, bors, mustár

 Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, közben a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk és az olajon megpároljuk. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymához adjuk. Kevés vizet öntünk rá és a húst is megpároljuk, ekkor jöhet hozzá a fagyasztott borsó és a felkarikázott csemege uborka. Újból felöntjük egy kevés vízzel. Ha a borsó is megpuhult, akkor behabarjuk a liszttel és mustárral kikevert tejföllel, majd az egészet összeforraljuk és a kifőtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!♥