Tárkonyos csirkeragu leves gombával

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 400 g csiperkegomba
  • 150 g 12%-os tejföl
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 30 ml olaj
  • só, bors, tárkony

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a répákat is megpucoljuk, felkarikázzuk. A húst és a zöldségeket is a megpárolt hagymához adjuk, kicsit megpirítjuk. Sózzuk borsozzuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt gombát is. Közben a tejfölt kevés vízzel kikeverjük. Óvatosan a leveshez adjuk a tejfölt, elkerülve a kicsapódást, majd az egészet felforraljuk.

Jó étvágyat!♥