Hozzávalók 4 személyre
- 250 g csirkemell
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 400 g csiperkegomba
- 150 g 12%-os tejföl
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 30 ml olaj
- só, bors, tárkony
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a répákat is megpucoljuk, felkarikázzuk. A húst és a zöldségeket is a megpárolt hagymához adjuk, kicsit megpirítjuk. Sózzuk borsozzuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tárkonyt és puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a feldarabolt gombát is. Közben a tejfölt kevés vízzel kikeverjük. Óvatosan a leveshez adjuk a tejfölt, elkerülve a kicsapódást, majd az egészet felforraljuk.
Jó étvágyat!♥