Hozzávalók 4 személyre
- 450 g fagyasztott zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
- 400 g csirkemell
- 100 g sovány sajt
- 400 g író
- 120 g bulgur
- 15 ml olaj
- só, bors
Elkészítés:
A bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízzel leöntjük úgy, hogy kb. egy ujjnyi magasságban ellepje. Lefedve 20 percig puhulni hagyjuk. A zöldségeket egy kevés vízben pár perc alatt megfőzzük, ízlés szerinti keménységűre. Az előző nap íróba pácolt csirkét kissé megtöröljük, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Erre rétegezzük a zöldséget, megszórjuk a reszelt sajttal és letakarva, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig, majd fólia nélkül még kb. 10 percig sütjük, míg szép barna lesz a sajt a tetején. A kész zöldséges húst a bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!♥