Íróban pácolt csirkemell zöldségekkel, bulgurral

Hozzávalók 4 személyre

  • 450 g fagyasztott zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 400 g csirkemell
  • 100 g sovány sajt
  • 400 g író
  • 120 g bulgur
  • 15 ml olaj
  • só, bors

 Elkészítés:

A bulgurt sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízzel leöntjük úgy, hogy kb. egy ujjnyi magasságban ellepje. Lefedve 20 percig puhulni hagyjuk. A zöldségeket egy kevés vízben pár perc alatt megfőzzük, ízlés szerinti keménységűre. Az előző nap íróba pácolt csirkét kissé megtöröljük, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Erre rétegezzük a zöldséget, megszórjuk a reszelt sajttal és letakarva, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig, majd fólia nélkül még kb. 10 percig sütjük, míg szép barna lesz a sajt a tetején. A kész zöldséges húst a bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!♥