Almakrém karamell öntettel

Hozzávalók 4 személyre

  • 3,5 dl 1,5%-os tej
  • 60 g cukor
  • ½ zacskó cukrozatlan karamell puding
  • 8 db közepes méretű alma
  • fahéj, szegfűszeg

Elkészítés:

Az almát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük. Nem kell sokkal több víz, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint, illetve az alma édességétől függően, kb. 2 evőkanál cukorral édesítjük. A pudingport fél dl hideg tejjel egy tálban kikeverjük, közbe a maradék tejet 2 evőkanál cukorral elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingot és híg öntet állagúra főzzük. A megfőtt almákat az ízes főzőlével összeturmixoljuk és kelyhekbe kanalazzuk, majd jöhet rá a karamell öntet is.

Jó étvágyat!♥