Hozzávalók 4 személyre
- 3,5 dl 1,5%-os tej
- 60 g cukor
- ½ zacskó cukrozatlan karamell puding
- 8 db közepes méretű alma
- fahéj, szegfűszeg
Elkészítés:
Az almát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük. Nem kell sokkal több víz, mint amennyi ellepi. Ízlés szerint, illetve az alma édességétől függően, kb. 2 evőkanál cukorral édesítjük. A pudingport fél dl hideg tejjel egy tálban kikeverjük, közbe a maradék tejet 2 evőkanál cukorral elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a pudingot és híg öntet állagúra főzzük. A megfőtt almákat az ízes főzőlével összeturmixoljuk és kelyhekbe kanalazzuk, majd jöhet rá a karamell öntet is.
Jó étvágyat!♥