Hozzávalók 1 tortához (8 szelet):
Tészta
- 20 g eritritol
- 175 g hideg vaj
- 1 db M-es tojás
- 200 g zéró-6-lisztkeverék
- 50 g sima liszt
- 2 evőkanál hideg víz
Töltelék
- 2 db M-es tojás
- 150 ml főzőtejszín
- 50 g olvasztott vaj
- 100 g eritritol
- 1 nagy citrom leve, reszelt héja
Tápanyagtartalom 1 szeletben:
376,3 kalória, 7,7 g szénhidrát, 11 g fehérje, 31,1 g zsír, 10,2 g élelmi rost
Elkészítés:
A kétféle lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a hideg vizet, az eritritolt és a tojást. Kb. 1 percig gyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon, gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne legyen kemény a végeredmény, hanem finom omlós tésztát kapjunk. Ezután kb. ¾ órára mehet a hűtőbe, majd a sütőformába nyújtjuk és újabb 20 percet pihentetjük a hűtőben. Közben előmelegíthetjük a sütőt 180 fokra és elkészíthetjük a tölteléket: egy tálban egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat. Mehet a hűtött tésztába és a sütőbe ¼ órára. Utána vegyük le a sütőt 160 fokra és süssük a sütit még 20 percig. Mielőtt felvágjuk, legalább 1 órát pihentessük a kész sütit.
Jó étvágyat!♥