Tarte tatin

Hozzávalók 1 főre:

töltelék

  • 125 g alma
  • fahéj
  • 17 g eritritol
  • 7 g vaj

tészta

  • 4 g eritritol
  • 17 g vaj
  • 5 g graham liszt
  • ¼ L-es tojás sárgája
  • 20 g zéró-6 lisztkeverék

Tápanyagtartalom 1 adagban:

313,6 kalória, 13,3 g szénhidrát, 8 g fehérje, 23,455 g zsír, 10,65 g élelmi rost

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a hideg vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az eritritolt, a tojássárgáját és összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, mert akkor nem lesz omlós a tésztánk. Csomagoljuk be és tegyük 30 percre a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Olvasszuk meg a vajat és az eritritolt. Fontos, hogy olyan edényt használjunk, amivel tűzhelyen és sütőben is dolgozhatunk! Dobáljuk bele az almaszeleteket, amik kb. 10 perc alatt aranybarnára karamellizálódnak. Tegyük a tésztát az alma tetejére és tegyük a sütőbe 20 percre, majd 160 fokon még 20 percre. Ha kész borítsuk ki egy tányérba.

Jó étvágyat!♥