Fokhagymakrémelves

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 fej fokhagyma
  • 2 g zéró-6-lisztkeverék
  • 2 ml olívaolaj
  • 2 dl víz
  • kakukkfű
  • só, fehér bors
  • 35 g graham kenyér

Tápanyagtartalom 1 adagban:

210,9 kalória, 32,8 g szénhidrát, 7,6 g fehérje, 5,2 g zsír, 4,5 g élelmi rost

Elkészítés:

A félbevágott fokhagyma fejeket tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és 140 fokos sütőben legalább 1 órán át sütjük, amíg a hagyma édes és krémes nem lesz. Ezután kanalazzuk a hagymát egy edénybe a megmaradt olajjal együtt és szórjuk rá a lisztet. Ezt a rántásszerű alapot öntsük fel a vízzel, fűszerezzük és főzzük kb. ¼ órát. Turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen és eltűnjenek a fokhagymadarabok, majd még egyszer forraljuk át a levest. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!♥