Hozzávalók 1 főre:
- 1 fej fokhagyma
- 2 g zéró-6-lisztkeverék
- 2 ml olívaolaj
- 2 dl víz
- kakukkfű
- só, fehér bors
- 35 g graham kenyér
Tápanyagtartalom 1 adagban:
210,9 kalória, 32,8 g szénhidrát, 7,6 g fehérje, 5,2 g zsír, 4,5 g élelmi rost
Elkészítés:
A félbevágott fokhagyma fejeket tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és 140 fokos sütőben legalább 1 órán át sütjük, amíg a hagyma édes és krémes nem lesz. Ezután kanalazzuk a hagymát egy edénybe a megmaradt olajjal együtt és szórjuk rá a lisztet. Ezt a rántásszerű alapot öntsük fel a vízzel, fűszerezzük és főzzük kb. ¼ órát. Turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen és eltűnjenek a fokhagymadarabok, majd még egyszer forraljuk át a levest. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!♥