Hozzávalók 1 főre:
- 100 g csirkeaprólék
- 5 ml olívaolaj
- fokhagyma
- 50 g sárgarépa
- 25 g vöröshagyma
- 25 g karalábé
- só, bors, babérlevél, petrezselyem
- 10 g száraz tészta (csökkentett szénhidráttartalmú)
Tápanyagtartalom 1 adagban:
219 kalória, 12,5 g szénhidrát, 26,1 g fehérje, 7,3 g zsír, 4,5 g élelmi rost
Elkészítés:
Egy jó nagy lábasba tesszük a megmosott csontos csirkénket és kevés olajon átfuttatjuk. Mehetnek hozzá a nagyobb darabokra vágott zöldségek, ezekkel együtt is pároljuk 1-2 percet, majd az egész vöröshagyma és a fokhagyma gerezdek is a lábasba kerülhetnek. Felöntjük vízzel, fűszerezzük egész borssal, sóval, petrezselyemmel, babérral. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a tűzhelyet 1,5-2 órán keresztül gyöngyözve. mindent puhára főzünk. Ha kész a leves beletesszük a tésztát is és pár perc alatt azt is megfőzzük benne.
Jó étvágyat! ♥