Hozzávalók 1 főre (2 db palacsintához):
- 25 g zéró-6-lisztkeverék
- 10 g sima liszt
- 1/2 db M-es tojás
- 50 g alma
- 30 g eritritol
- 100 ml tej
- 5 ml olaj
- 25 g darált dió
- 25 g étcsokoládé
- 50 ml főzőtejszín
Tápanyagtartalom 1 adagban:
632 kalória, 33,8 g szénhidrát, 43 g zsír, 24,6 g fehérje, 11,6 g élelmi rost
Elkészítés:
A tojást elkeverjük 10 g eritritollal, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet és csomómentes masszává keverjük. Beleöntjük a tejet, meg az olajat és jól eldolgozzuk. Meghámozzuk az almát és a tésztához reszeljük nagy lyukú reszelőn. Már süthetjük is a palacsintákat. A töltelékhez a darált diót 1 teáskanál eritritollal és 1 evőkanál tejszínnel felfőzzük. A maradék tejszínt az étcsokival és 1 evőkanál eritritollal összeolvasztjuk és már kész is a szósz. Ezután már csak össze kell állítanunk a desszertet. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel és leöntjük a csoki szósszal.
Jó étvágyat! ♥