Hozzávalók:
- 20 dkg sárgaborsó
- 1 ½ kanál olaj vagy 1 kanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma vagy 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- Só
- 1 db babérlevél
- Füstült hús, de el is maradhat
- Leves betétnek: virsli, pirított zsemle kocka, csipetke / bármelyiket lehet választani, tetszés szerint.
Elkészítés:
A sárgaborsót a füstölt hús levével, vagy sima vízzel, ami 1 ½ liter és a babérlevéllel, sóval, feltesszük főni. Amikor megpuhult a sárgaborsó, tetszés szerint lehet hagymás, vagy fokhagymás rántással berántjuk, és készre főzzük. Tálaláskor füstölt darabolt hússal, vagy pirított zsemle kockákkal, vagy karikára vágott sült virslivel, krinolinnal tálaljuk.
Jó étvágyat!♥