Hozzávalók:
- 100 g csirkemell
- 350 g paprika
- 150 g paradicsom
- ½ kisebb fej vöröshagyma
- 50 g köles
- 1 evőkanál olaj
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítés:
A hagymát megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, az olajon párolni kezdjük. Közben a paprikát és a paradicsomot is előkészítjük: megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát lehúzzuk a tűzről, sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre és félpuhára pároljuk, ekkor hozzáadjuk a paradicsomot is. Ha a paradicsom is már kicsit szétfőtt, hozzáadjuk a kölest és a megmosott, sózott, borsozott csirkemell szeleteket, és felöntjük vízzel. Amíg a köles és a hús megpuhul lefedjük, néha megkeverjük. Ha minden megfőtt, a maradék vizet is elpároljuk róla.
Jó étvágyat!♥