Lisztmentes bounty torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 25 g kakaó por
  • 3 db M-es tojás
  • 30 g eritritol
  • ½ dl kókusztej
  • ½ kávéskanál szódabikarbóna

Kókuszos réteg

  • 100 g kókuszreszelék
  • ½ dl kókusztej
  • 30 g eritritol

Csokis réteg

  • 50 g kókusz zsír
  • 40 g kakaó por
  • 5 evőkanál eritritol
  • 50 g cukornak megfelelő édesítőszer
  • 12 evőkanál víz

Elkészítés:

A piskótához a 200 g kókuszreszeléket az 1 dl kókusztejjel összefőzzük kb 5 perc alatt. A tojást az eritritollal habosra keverjük, beleszitáljuk a kakaót, szódabikarbónát és hozzáadjuk a főtt kókusz felét. Sütőpapíros tortaformába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Közben a kókuszos réteghez a maradék főtt kókuszt elkeverjük a 30 g eritritollal és a megsült és kihűlt kakaós piskótára rétegezzük, kicsit lenyomkodjuk. A csokis réteghez a kókusz zsíron kívül mindent összefőzzünk egy edényben, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókusz zsírt. Miután kicsit megdermedt, jól elkeverjük, a tortára öntjük, majd hűtőben tovább dermesztjük.

Jó étvágyat!♥