Hozzávalók:
Piskóta:
- 100 g kókuszreszelék
- 25 g kakaó por
- 3 db M-es tojás
- 30 g eritritol
- ½ dl kókusztej
- ½ kávéskanál szódabikarbóna
Kókuszos réteg
- 100 g kókuszreszelék
- ½ dl kókusztej
- 30 g eritritol
Csokis réteg
- 50 g kókusz zsír
- 40 g kakaó por
- 5 evőkanál eritritol
- 50 g cukornak megfelelő édesítőszer
- 12 evőkanál víz
Elkészítés:
A piskótához a 200 g kókuszreszeléket az 1 dl kókusztejjel összefőzzük kb 5 perc alatt. A tojást az eritritollal habosra keverjük, beleszitáljuk a kakaót, szódabikarbónát és hozzáadjuk a főtt kókusz felét. Sütőpapíros tortaformába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Közben a kókuszos réteghez a maradék főtt kókuszt elkeverjük a 30 g eritritollal és a megsült és kihűlt kakaós piskótára rétegezzük, kicsit lenyomkodjuk. A csokis réteghez a kókusz zsíron kívül mindent összefőzzünk egy edényben, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókusz zsírt. Miután kicsit megdermedt, jól elkeverjük, a tortára öntjük, majd hűtőben tovább dermesztjük.
Jó étvágyat!♥