Áfonyás túrós morzsasüti zabpehellyel

Hozzávalók 16 cm-es kis tortaformához:

A morzsatésztához:

1 bögre (2 dl) zabpehely
1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál nádcukor
1 csipetnyi só
7 dkg hideg vaj
1 fél vanília rúd magjai

A töltelékhez:
25 dkg sovány túró
4 ek tejföl
1 bögre aszalt áfonya
1 ek nádcukor
fél vanília rúd magjai
fél citrom leve

A tetejére
2 dkg hideg vaj
2 marék mandulaforgács

Elkészítés:

Egy tálban a tészta hozzávalóit gyorsan összemorzsoljuk, nagyjából, nem kell, hogy összeálljon.
Egy másik tálban a túrós tölteléket kikeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra légkeveréssel.
Egy kis tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral bélelünk.
Belekanalazzuk a morzsatészta kb. 3/4-ét. Ráhalmozzuk a túrós tölteléket. Elsimítjuk. Rászórjuk a morzsa maradékát és még rádaraboljuk a 2 dkg hideg vajat és megszórjuk mandulával.

Ez a süti nem túl édes, összesen 3 evőkanálnyi barnacukor van benne. Természetesen ez helyettesíthető édesítőszerrel!

25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha szép barna a teteje.

Jó étvágyat kívánunk!♥
Energia: 3941 kcal/16474 kJ
szénhidrát: 493 g
fehérje: 131 g
zsír: 159 g