Hozzávalók:
- 1kg oldalas
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- étolaj, vaj,
- másfél dl víz
- sütőzacskó
barbecue páchoz:
- 1 evő kanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávés kanál só
- 2 kávás kanál bors
- oregánó, bazsalikom, fokhagyma por
Elkészítés:
A feldarabolt oldalas mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sütőzsákba helyezzük az oldalasokat, apróra zúzott fokhagymát, kockára vágott vajat, másfél deciliter vizet, lezárjuk és egy tepsibe helyezzük. Megszurkáljuk a lezárt sütőzacskót és legalább egy órára 180°C-kos sütőbe tesszük. Kikeverjük a barbecue szószt, amíg az oldalas sül, hogy ízek összeérjenek. Egy kis tálba először bele tesszük a folyékony alapanyagokat, majd a fűszereket és alaposan összekeverjük. A sütési idő leteltével, kivesszük az oldalasokat és kis ideig hűlni hagyjuk. 10-15 perc elteltével az oldalasokat megforgatjuk a barbecue szószban, egy tepsibe szellősen egymás mellé helyezzük őket. 200°C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!♥